Down
Asiakkaat Blogi

Hoitajien terveiset sisäluonnosta – Attendo Siltalanpuisto

Sisäpuutarhaa on hyödynnetty osana erilaisia aktiviteetteja ja viriketoimintaa lähes päivittäin, kylvöjä on tehty yhdessä asukkaiden kanssa.

Markus Romu

Myyntijohtaja, partner

Sanna ja Titta kertovat sisäluonnon vaikutuksista Attendon Siltalanpuiston yksikkössä.

Sisäpuutarhan tulo tänne Attendo Siltalanpuistoon on ollut tervetullut ja viihtyvyyttä lisäävä elementti. Varsinkin talviaikaan, kun luonto ulkona nukkui, pystyimme nauttimaan sisätiloissa kasvien vehreydestä, istutusten kasvusta ja puutarhan hoidosta. Sisäpuutarha voimaannuttaa ja sopii luontevana osana ulkoilu- & puutarha-teemaiseen yksikköömme. Luonto herättää niin asukkaissa, kuin vierailijoissakin aina suurta mielenkiintoa ja ihastelua. Akvaarioelämän seuraaminen on monelle asukkaalle ja työntekijällekin päivittäistä mielekästä puuhaa. 

Sisäpuutarhaa on hyödynnetty osana erilaisia aktiviteetteja ja viriketoimintaa lähes päivittäin, kylvöjä on tehty yhdessä asukkaiden kanssa. Osa asukkaista käy ajoittain myös oma-aloitteisesti tutkimassa ja hoitamassa viljelyksiä, välillä niinkin innokkaasti, että taimet ovat vaihtaneet paikkaa. Kalojakin on yritetty kasvattaa pullanmuruja akvaarion kannelle ripotellen ja ihmetelty milloin niistä kasvaisi syötävän kokoisia 🙂 Kutsummekin sisäpuutarhaa aistipuutarhaksi, sillä se on herättänyt asukkaille myös muistelmia menneiltä ajoilta ja tarjonnut monenlaisia mielikuvia ja aistielämyksiä esim. makuja, tuoksuja ja tuntoaistimuksia, unohtamatta veden solinan rauhoittavaa vaikutusta. Visuaalisesti se tarjoaa silmäniloa ja mielihyvää jokapäiväisessä elämässä.

Tällä hetkellä odottelemme kesän ja lämpimämpien päivien tuloa, jotta esimerkiksi avomaankurkut voitaisiin siirtää ulos ja kasvatusalustalle saataisiin tilaa uusille kylvöille. 

Kiinnostuitko? Ota rohkeasti yhteyttä niin kerromme lisää

Markus Romu
markus@innagrow.fi, 0400 861 050

InnaGrow on suomalainen yritys, jonka aquaponics-kiertokasvatusmenetelmään perustuva sisäpuutarha tuo luontokokemuksen hoivakoteihin, oppimisympäristöihin ja toimitiloihin ainutlaatuisella tavalla.

Tarinat

Olemme mukana kuluttajien hävikkifoorumi -hankkeessa

Kuluttajaliiton koordinoima kansallinen Hävikkifoorumi pyrkii olemaan Suomen suurin ruokahävikkihanke kokoamalla […]

Blogi Uutiset

Solu sisäpuutarhasta pro gradu -tutkielma

Itä-Suomen yliopistossa toteutettiin tutkielma, jossa selvitettiin kiertokasvatusmenetelmällä toimivan Solu sisäpuutarhan […]

Blogi

Hoitajien terveiset sisäluonnosta – Attendo Siltalanpuisto

Sanna ja Titta kertovat sisäluonnon vaikutuksista Attendon Siltalanpuiston yksikkössä. Sisäpuutarhan […]

Asiakkaat Blogi