Ensimmäinen kiertokasvatukseen perustuva sisäpuutarha

Sisäpuutarha tuo luonnon luoksesi

Meidän mielessämme tulevaisuus näyttää vihreältä myös kaupungistuvassa maailmassa. Haluamme, että kaikki voivat paikasta riippumatta nauttia luonnosta. Solu sisäpuutarha on innovaatio, joka yhdistää kasvatuksen ja koristeellisen akvaarion uudella tavalla.

Visiomme on innostaa miljoonia kaupungeissa asuvia ihmisiä kasvattamaan kasveja kiehtovalla aquaponics-menetelmällä. Tyylikäs, virikkeellinen ja ekologinen sisustustuote tuo iloa elämään.

Lataa tuotekortti

Vedenalainen elämä

Kalojen uiskentelua ja elämää seuratessa ajantaju hämärtyy ja mieli lepää. Akvaarion asukkaiden katselulla on tutkittuja positiivisia vaikutuksia. Solun akvaarion tyypillisiä asukkaita ovat erilaiset barbit ja tetrat. Monnit puolestaan toimivat luontaisina siistijöinä.

Sisäpuutarhan aquaponics-kierrossa kasvit puhdistavat veden ja tekevät akvaariosta helppohoitoisen, joten vedenvaihtotarve on vähäisempi kuin tavallisessa akvaariossa.

InnaGrow Solussa tulee ruokkia kalat ja lisätä kasvien haihduttama vesi. Luonnollinen kierto hoitaa veden puhdistuksen lisäksi kastelun ja lannoituksen.

“Solua käytetään pääasiassa katselemalla. Siksi sen ulkonäkö on tavallista tärkeämpi seikka. Kalat, kasvit ja luonnon kierto ovat pääosassa. Ne ovat syy, miksi sitä haluaa katsoa ja esitellä.”

Pekka Toivola

Product Designer

edellinen seuraava

Vehreys

Solu sisäpuutarhan mullaton kasvualusta pitää olosuhteet suotuisana hyödyllisille mikrobeille ja kasveille, mutta rikkaruohoille se sanoo ei. Kiertokasvatusmenetelmän ansiosta lannoitusta ei tarvita lainkaan.

Kannustamme kokeilemaan rohkeasti erilaisia kasveja. Voit kasvattaa kauniita koristekasveja sekä ravitsevia hyötykasveja mielesi mukaan. Tarvittaessa palvelumme hoitaa puolestasi kaiken, jolloin vain nautit luonnon ihmeestä.

Mikä ihmeen Aquaponics?

Aquaponics-kiertokasvatus yhdistää kalojen kasvatuksen sekä kasvien vesiviljelyn.

Symbioottisessa suhteessa elävät kalat, mikrobisto sekä kasvit muodostavat luontoa mukailevan ekosysteemin. Kiertokasvatuksen vesi on luontaisesti ravitsevaa, joten kasvit eivät vaadi kastelua eivätkä lannoitusta.

1/3

Akvaariossa uiskentelevat kalat ruokitaan ja näiden aineenvaihdunnan kautta veteen pääty ravinteita.

2/3

Ravinteikas vesi kiertää ylös kasvipetiin, jossa mikrobien toiminta muuttaa ravinteet kasveille käyttökelpoiseen muotoon. 

3/3

Kasvit käyttävät ravinteet kasvuunsa ja puhdistavat samalla veden. Kasvipediltä vesi kiertää edelleen akvaarioon. Kierron hapettama vesi pitää ekosysteemin kaloille suotuisana elinympäristönä.

Hyödyt

Luontoelementti sisätiloissa tuo iloa, merkitystä ja oivalluksia käyttäjilleen.

Lue todistetuista hyödyistä