Valmiina iloitsemaan kasvusta?

Laita meille sähköpostia

info@innagrow.fi

Soita meille

+358 50 64 924

Pysy yhteydessä

Jaakko Kotiranta

Tuotekehitys, co-founder

jaakko@innagrow.fi

+358 50 3632 492

Markus Romu

Myyntijohtaja, partner

markus@innagrow.fi

+358 40 0861 050

Juha Laitinen

Toimitusjohtaja, partner

juha@innagrow.fi

+358 50 64 924

Lähetä viestisi meille

Usein kysytyt kysymykset

Tuotteen leveys on 156 cm, korkeus 176 ja syvyys 84 cm

  • Aquaponics kierron ansiosta suurin osa vettä kuormittavista aineista sitoutuu kasveihin ja poistuu kierrosta. Tämän vuoksi Solu sisäpuutarhan akvaario ei likaannu kuten perinteiset akvaariot eikä säännöllisiä vedenvaihtoja tarvitse tehdä.

    Levää saattaa muodostua laseihin, jotka on helppo puhdistaa mukana toimitettavan magneettisen puhdistimen avulla. Suosittelemme akvaarion pohjasoran puhdistamista kerran kuukaudessa, jolloin pohjalle kertyvä kiinteä jäte saadaan poistettua.

    Vinkki:
    puhdistuksen mukana poistuva vesi on erinomaista kasteluvettä sisäkasveille tai puutarhaan, joten sitä ei kannata heittää pois.

Tuote toimii normaalilla verkkovirralla (100–240 VAC, 8.0 A, 50–60 Hz). Tuotteesta lähtee yksi sähköjohto (pituus 5m), joka kytketään seinään. Muita liitäntöjä ei tarvita.

Akvaarion tilavuus on 215 litraa. Kokonaisuudessaan järjestelmässä kiertää noin 350 litraa, määrä vaihtelee haihtumisesta johtuen. Osa vedestä on yläosan kasvipedissä ja osa akvaarion takana piilossa olevassa säiliössä, jonka ansiosta veden pinta akvaariossa pysyy aina samalla tasolla.

Sisäpuutarhan kasvit haihduttavat vettä, joten sitä tulee lisätä kiertoon säännöllisesti. Lisättävä vesi kaadetaan suoraan kasvipetiin suunnilleen huoneenlämpöisenä. Suosittelemme lisäämään vettä kahden viikon välein, jotta kierto ei keskeydy veden vähyyden takia.

Lisättävä vesi käsitellään vedenparannusaineella, joka poistaa hanavedestä kaloille haitalliset yhdisteet, kuten kloorin ja kloramiinin. Toimitamme vedenparannusaineen ja sitä saa myös ostettua akvaario- ja lemmikkiliikkeistä.

Akvaariossa voi teoriassa pitää mitä tahansa makeanveden kaloja tai muita vesieläimiä, mutta käytännössä tietyt seikat pitää ottaa huomioon:

  1. Akvaarion koko on tärkeä rajoittava tekijä, emmekä suosittele pitämään yli 12 cm pitkäksi kasvavia kaloja sisäpuutarhamme akvaariossa, jotta niille riittää tarpeeksi uinti- ja elintilaa.
  2. Veden lämpötila akvaariossa on hyvä pitää noin huoneenlämpöisenä, jolloin veden lämmittämiseen tai jäähdyttämiseen ei kulu turhaa energiaa. Tämä rajaa kalavalinnat trooppisiin lajeihin, jotka viihtyvät luonnostaan lämpimissä vesissä.
  3. Eri kalalajien keskinäinen yhteensopivuus on tärkeä osa kalojen hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Siksi on tärkeää valita keskenään viihtyvät ja toimeentulevat lajit samaan akvaarioon. Annamme suosituksia eri kalastovaihtoehdoista ja autamme valitsemaan sopivat lajit.

Voit kasvattaa lähes mitä tahansa kasveja. Monet koristekasvit sekä hyötykasvit viihtyvät sisäpuutarhassa mainiosti. Hapekas ja ravinteikas vesi luo tuottoisan kasvualustan.

Puutarhaan voi istuttaa suoraan kasvien siemenet tai muualla esikasvatetut taimet voi siirtää kasvipetiin. Myös aiemmin mullassa kasvaneet kasvit voi siirtää sisäpuutarhaan, kunhan huuhtelee mullat pois juurista ennen siirtoa. Kannustamme kokeilemaan rohkeasti erilaisia kasveja.

Kalat tulee ruokkia pääsääntöisesti päivittäin, mutta suosittelemme pitämään yhden paastopäivän viikossa. Ruokinta voidaan hoitaa ruokinta-automaatin avulla, mutta suosittelemme manuaaliruokintaa, jolloin kalojen käytöstä voi samalla tarkkailla.

Ruoka voidaan antaa kerran päivässä tai jakaa useampaan kertaan. Ruokinta tapahtuu kannessa olevan ruokintaluukun kautta. Annamme tarkan ohjeistuksen ruokinnasta ja toimitamme tarvittaessa myös kalanruoat.

Tuote kuluttaa vuorokaudessa noin 2 kW/h sähköä. Sähkökomponenttien tehot ovat:

– kasvipedin valot 2×40 w (ajastin)
– vesipumppu 15 w
– akvaarion valot: 30 w (ajastin)
– vedenlämmitin: 150 w (termostaatti)

Katso palvelupaketit täältä

InnaGrow-tuotteiden kokoonpano tapahtuu toimitiloissamme Helsingin Pitäjänmäellä. Suurin osa tuotteen komponenteista tulee suomalaisilta kumppaneiltamme. Tuotteemme alkuperästä ja muotoilun laadusta kertovat osaltaan myös sille myönnetyt Avainlippu ja Design from Finland merkit.